1. Official MINIX forum

[Bugtracker] Official X8/X8PLUS/X8-H 007A FW

Discussion in 'X8, X8 Plus, X8-H Official Firmware 007' started by MINIX - Ken, Sep 4, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MINIX - Ken

    MINIX - Ken MINIX Team Member Administrator

    Dear all,

    Please report your problems found here.

    Only for those using X8/X8 PLUS/X8-H official 007A firmware without root.

    Thanks.

    Regards,
    Team MINIX.
  2. toborovski

    toborovski New Member

    Youtube for Google TV or the Youtube app still don't play live content.
  3. MINIX - Ken

    MINIX - Ken MINIX Team Member Administrator

    OK, we shall check again ASAP.
    Might be the fix doesn't work for any live contents.
  4. random9

    random9 New Member

    so far so good for most things. As already reported, live content in youtube app still does not work.
  5. koksalbasaran

    koksalbasaran New Member

    KOT49H.20150831 Wifi not auto connect. I'm doing manually every time.
  6. marcelbjorn

    marcelbjorn New Member

    I have a problem with wifi on this FW. I always turn off wifi because i use ethernet but on this FW wifi is turned on automaticly every time
    wildbyte likes this.
  7. Higgs

    Higgs Yellow Dude Super Moderator

    Can you give more details please?

    Sent from my XT1032 using Tapatalk
  8. Higgs

    Higgs Yellow Dude Super Moderator

    Is this when you power on each time? wake from sleep?
    Do you have the ETH disguised as WiFi ticked, or just Ethernet?

    Sent from my XT1032 using Tapatalk
  9. amo77

    amo77 New Member

    My WiFi can't even turn on it's just say turning on and nothing shows,Minix X-HPlus
    and yes I do have right firmware for plus
  10. marcelbjorn

    marcelbjorn New Member

    At wake up, just eth

    Verstuurd vanaf mijn C6603 met Tapatalk
  11. Higgs

    Higgs Yellow Dude Super Moderator

    You're posting in the wrong section. This is for the X8, X8 Plus and X8-H firmware, not the X8-H plus.
  12. wildbyte

    wildbyte New Member

    I have the same problem, 100% reproducible after wake up from sleep.
  13. Damir

    Damir New Member

    With the latest firmware, I started to have trouble watching movies. XBMC frequently pauses with the "buffering" message. Device is Minix H8-H, no root, movies are on PC, within LAN, Ethernet wire, SMB protocol. Playing from SD card is ok.

    It seems the problem started when I turned option "Fake Wi-Fi" on (although it may be unrelated). But I'm sure the problem narrows down to network. Testing with ES File Explorer, file copy server-minix goes around 100Kb/s, unstable. Turning off "Fake Wi-Fi" doesn't help. Switching from cable to Wi-Fi, everything becomes normal, speed is now cca. 2Mb/s. Switching back to Ethernet, speed is 10Mb/s, normal again. After device is turned off (to sleep), the problem occasionally shows again. Switching momentary to Wi-Fi helps every time.

    As a hint, I also notice that Minix Settings, right after opening, shows "ethernet disconnected" for a few seconds, then displays the IP address. If I recall, that was not the case before.
    Last edited: Sep 12, 2015
    wildbyte likes this.
  14. killeriq

    killeriq Member

    hmm i have also sometimes buffering message in XBMC (KODI now) and i thought its due torrent downloads on NAS, im on 1gpbs network.
    So you think its FW related? tried on finless 002a and 006, will try 007 but i dont think its gonna be different
  15. MINIX - Ken

    MINIX - Ken MINIX Team Member Administrator

    We found that the logic of faked Wifi has a bug, we are working out a fix now.
    Estimated schedule: a week. (because we need a few days to test and verify before releasing it)
  16. Damir

    Damir New Member

    Seems like a good news, thanks Ken.
  17. MINIX - Ken

    MINIX - Ken MINIX Team Member Administrator

    We are fixing this issue this week,
    hopefully the new firmware will be released next week.
  18. MINIX - Ken

    MINIX - Ken MINIX Team Member Administrator

    Thanks for understanding!
    Making the faked Wifi status did create another issue, it's our job to fix.
    damca, Damir and danfozzy like this.
  19. abcd

    abcd New Member

    Hí Ken!

    I have a problem. There is no AC3 (5.1) sound trough SPDIF (X8H with firmware 007 + Samsung HW-J470 soundbar).
    I tried with vidon xbmc and kodi, and HDMI or SPDIF passtrough, but there is no sound ör only downmix tó stereo.
    Can you help me? Thanks...
  20. Higgs

    Higgs Yellow Dude Super Moderator

    Have you followed the guide?
    http://www.minixforum.com/index.php?posts/51394


    Sent from my XT1032 using Tapatalk
Thread Status:
Not open for further replies.