1. Welcome to the official forum for MINIX devices!
    Dismiss Notice

Help on Minix Neo X8 H

Discussion in 'NEO X8-H, X8 Plus & X8' started by ManuelRod, Sep 14, 2015.

  1. ManuelRod

    ManuelRod Member

    I went to device manager with the usb burning tool open without opening the imag file and no device showing up with a yellow exclamation mark :(
    I tried burning it again changing usb ports and always same error tried hub 1,2,3,4 i am posting ther error log file ..
    Sorry guys for wasting your time : (
     

    Attached Files:

  2. ManuelRod

    ManuelRod Member

    I have removed the drivers that i had before. Now when i open the usb burning tool opens and it does not connect. Now when i connect it i go to the device manger and now there is libusb-win32 devices and M8-CHIP with a yellow exclamation.

    Can you please show me where i can download and get a full factory restore for the Minix Neo X8 - H and it´s drivers ?

    Sorry for trouble caused this will be my last attempt
     
  3. kevin simpson

    kevin simpson Member

    Hello again ManuelRod, I have received more boxes and one of them showed the same concern as before, no display to the TV. so as I went to disconnect the HDMI lead from the box I noticed the TV display flicker on then off for a split second. This gave me suspicion as to a dodgy connection, so I tried wiggling the HDMI lead around a bit at the box end and guess what? the display came on! I have tried different cables and the same problem happens, so I think one of the pins in HDMI port on the box may be slightly bent/damaged or just not making very good contact. Anyway after a little coercing the box finally comes on, just don't knock or move the lead. This may not solve your particular problem but I have now had two boxes with this concern and the remedy was a lose connection between box and lead. Worth a try I think....regards Kevin.
     
  4. Villa

    Villa Administrator Administrator

    Hello all concerned!
    I now have @ManuelRod 's MINIX NEO X8-H device in my hands and can confirm all that he has reported and that I too have tried all things possible to flash his device.

    The device appears to power on - The LED is lit!
    TV detects HDMI but receives No Signal.
    It is not possible to enter Recovery.
    When using the Burning Tool and after the device is connected and flash procedure is started, this error is displayed...
    [0x10105002]Romcode/Initialize DDR/Read initialize status/USB Control setup error

    There are similar reports of this error around the Forums...
    http://www.minixforum.com/threads/official-003-firmware-via-minix-fota.4050/page-13#post-38687
    http://www.minixforum.com/threads/trying-to-recover-a-x8-h.5961/#post-54202
    http://www.minixforum.com/threads/device-stop-working.7100/#post-64144
    http://www.minixforum.com/threads/x8-h-plus-006-beta2-firmware-june-2015.5972/page-5#post-56618

    I have discovered the Amlogic BootcardMaker - http://chinagadgetsreviews.blogspot.com.es/2015/04/how-to-unbrick-any-amlogic-devices.html
    There are reports that it can bring life back to what appears to be a dead or bricked device.

    Does anyone know how or if it is indeed possible to resurrect this device? Someone must know what this Burning Tool error signifies and a possible fix?!
     
    ssspacman, Higgs and ManuelRod like this.
  5. ManuelRod

    ManuelRod Member


    Hi Villa
    Thank you very much for trying to help me out :) and sorry for wasting your time.

    All the best to all :)
     
  6. Villa

    Villa Administrator Administrator

    I like a challenge! ;)
     
    ManuelRod likes this.
  7. Higgs

    Higgs Yellow Dude Super Moderator

    Did you try the pins?

    Sent from my XT1032 using Tapatalk
     
    ManuelRod likes this.
  8. Villa

    Villa Administrator Administrator

    Yep!
     
    ManuelRod likes this.
  9. Higgs

    Higgs Yellow Dude Super Moderator

    The only thing I can suggest are the usual change USB ports/cables which I'm sure you've tried

    Sent from my XT1032 using Tapatalk
     
    ManuelRod likes this.
  10. Villa

    Villa Administrator Administrator

    ManuelRod likes this.
  11. Paone

    Paone New Member

    Hi Villa, Did you get any solution of the issue mentioned above ? I have the exact same situation with my x8-h, it doesnt boot up ; only blue led is on. And flashing it via the pc tool gives this error : [0x10205002]Romcode/Lead UBOOT/Check decompress/USB Control setup error
     
  12. Villa

    Villa Administrator Administrator

    No, nothing! No one appears to have an answer! :(
     
  13. Paone

    Paone New Member

  14. ManuelRod

    ManuelRod Member

    Paone unfortunatly we have no luck :(
     
  15. Paone

    Paone New Member

    minix-flash4.png minix-flash4.png Tried the shorting of pins as well. Multiple times with all combinations of pressing recovery/start buttons. Nothing works. I see the combination of these errors, which means nothing to me. Nor anybody from the minix helped what is the right process. Saw this http://freaktab.com/forum/tv-player...te-situation-with-m8s-m8-v8_1-20150418-solved post and hoped my box would recover as well. But NO. Its such a waste of time and pain to repair this ***t.
     
  16. ssspacman

    ssspacman New Member

  17. ManuelRod

    ManuelRod Member

  18. Villa

    Villa Administrator Administrator

    ...and failed!!! :(:mad:
     
  19. ManuelRod

    ManuelRod Member

    Villa don´t get :(:mad: no need for that. I thank you for all the help and time that you have given for me and others :);)
     
  20. Villa

    Villa Administrator Administrator

    It's just so annoying!!! :unsure:
     
    ssspacman likes this.