1. Registration issues have now been resolved. New accounts are able to be created

My problems

Discussion in 'NEO Z83-4' started by kingdingaling, Jan 12, 2017.

  1. kingdingaling

    kingdingaling Member

    anyone had issues with audio stutter over time.

    Audio is fine for some time then stutters.

    I'm not using hdmi audio but a stereo jack
  2. MINIX - Ken

    MINIX - Ken MINIX Team Member Administrator

    Do you want to try out our new beta bios with performance boost to see if it improves?
  3. iceman

    iceman New Member

    any other features in the new bios?

    if i try it, can i go back if doesn´t work well?
  4. Jayce Ooi

    Jayce Ooi New Member

    Yup, interested to know too here. ;)
  5. MINIX - Ken

    MINIX - Ken MINIX Team Member Administrator

    Villa likes this.
  6. iceman

    iceman New Member

  7. MINIX - Ken

    MINIX - Ken MINIX Team Member Administrator

    nothing else. :)
  8. kingdingaling

    kingdingaling Member

    I'm not sure if there's any settings in the bios that could relate to this.

    I've bought a ICY DOCK and put two hard drives in.

    I've connected to the USB 3 port as the dock is usb 3

    the drives keep disparaging and i have to turn the usb drive off and on again from it's power to get it to reconnect.

    i'm seeing things like this in the logs
    The IO operation at logical block address 0x84ac6f10 for Disk 4 (PDO name: \Device\00000090) was retried.
    Drivers were successfully installed for device WPD Device.
  9. kingdingaling

    kingdingaling Member

    i'm going to try with another brand of hardware.

    i'll report back
  10. le_hades

    le_hades New Member

  11. kingdingaling

    kingdingaling Member

    i've tried everything and i've got no audio here are my settings
    Screen Shot 2017-01-22 at 15.06.08.png Screen Shot 2017-01-22 at 15.05.58.png Screen Shot 2017-01-22 at 15.05.18.png Screen Shot 2017-01-22 at 15.05.04.png
  12. Villa

    Villa Trusted Helper Super Moderator

  13. kingdingaling

    kingdingaling Member

    reinstalled from scratch and everything is now ok
    Villa likes this.
  14. kingdingaling

    kingdingaling Member

    i tried another brand of usb enclosure and it seems ok.

    will return the icy dock
  15. kingdingaling

    kingdingaling Member

    this is the error kodi logs show when the audio issues start.

    it's after about 10 minutes of playback. and it's only with 5.1 audio streaming from the internet.

    i'm using stereo audio to a stereo speaker

    after a quick google i found this forum that says:
    http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=124883

    "
    This is related to the driver that the software uses to play the audio on the output device. For what I see your issue is the one i use to experience for a while.

    As example think on on one of my cases. A standalone computer that plays trough a analog device (2.0), if your program settings has the digital HDMI (5.1) as default output but the selected driver is not prepared for so you are sending to that port the wrong flux and for sure will have a inconsistency on the playback."


    22:28:14.159 T:6412 WARNING: CWin32DirectSound::GetSpace - buffer underrun - W:0, P:12592, O:67200.
    22:28:14.299 T:6412 WARNING: CWin32DirectSound::GetSpace - buffer underrun - W:53760, P:66352, O:51840.
    22:28:14.439 T:6412 WARNING: CWin32DirectSound::GetSpace - buffer underrun - W:38400, P:50928, O:36480.
    22:28:14.609 T:6412 WARNING: CWin32DirectSound::GetSpace - buffer underrun - W:34560, P:47016, O:32640.
    22:28:14.701 T:6412 WARNING: CWin32DirectSound::GetSpace - buffer underrun - W:0, P:13248, O:69120.
    22:28:14.779 T:6412 WARNING: CWin32DirectSound::GetSpace - buffer underrun - W:30720, P:43232, O:28800.
    22:28:14.919 T:6412 WARNING: CWin32DirectSound::GetSpace - buffer underrun - W:15360, P:27792, O:13440.
    22:28:15.031 T:6412 WARNING: CWin32DirectSound::GetSpace - buffer underrun - W:57600, P:1672, O:55680.
    22:28:15.063 T:6412 WARNING: CWin32DirectSound::GetSpace - buffer underrun - W:0, P:13936, O:69120.
    22:28:15.109 T:6412 WARNING: CWin32DirectSound::GetSpace - buffer underrun - W:19200, P:31728, O:17280.
    22:28:15.279 T:6412 WARNING: CWin32DirectSound::GetSpace - buffer underrun - W:15360, P:27904, O:13440.
    22:28:15.419 T:6412 WARNING: CWin32DirectSound::GetSpace - buffer underrun - W:0, P:12400, O:67200.
  16. kingdingaling

    kingdingaling Member

    Can i ask which is recommended to use with the neo z83-4
  17. Villa

    Villa Trusted Helper Super Moderator

  18. kingdingaling

    kingdingaling Member

    ok thank you.
    i'll do some testing
  19. kingdingaling

    kingdingaling Member

    audio stutter still happening

    have tried both wsapi and direct audio

    22:28:15.419 T:6412 WARNING: CWin32DirectSound::GetSpace - buffer underrun - W:0, P:12400, O:67200.
  20. Txetxe

    Txetxe New Member

    I have the same problem over hdmi, I can not figure out what´s happening.